Le consumi periodic deși conțin cianură

8 martie 2017 14:18   Sănătate
Ultima actualizare:

Chiar dacă cianura este una dintre cele mai des folosite otrăvuri în romanele poliţiste, o poți găsi și în unele alimente pe care le consumi  periodic. Specialiștii trag un semnal de alarmă  asupra faptului că un sfert de gram de cianură este suficient pentru a provoca o moarte rapidă și dureroasă. Sâmburii de mere, pere, caise și ai altor fructe conțin cianură de hidrogen.

În momentul în care sâmburii sunt sparți și intră în contact cu apa sau cu saliva în timpul mestecării devin toxici.

Ciupercile

Chiar dacă există peste 3.000 de tipuri de ciuperci, 100 sunt toxice și mai puțin de 10 sunt mortale. Ciupercile pot cauza adesea un disconfort intestinal.

Info

Una dintre cele mai periculoase ciuperci este alpha-amanitin. Aceasta cauzează o masivă deteriorare a ficatului.

Ardeiul iute

Adorat de multă lume pentru iuțeala lui, ardeiul iute conține o substanță chimică numită capsacină. Poți să alternezi sau să-l înlocuiești cu chili, dar în cazul unui exces și acesta poate fi mortal.  Substanța este atât de puternică, încât o poți folosi pentru a îndepărta vopseaua.

Caju

Crește în interiorul unei structuri în formă de scoică. Dacă ai cumpărat caju în stare crudă din magazin trebuie să-l prepari la aburi. Nu-l consuma niciodată în stare crudă, deoarece conține urushiol, substanța chimică pe care o găsim și în iedera sălbatică.

Află pe clicksanatate.ro ce alte alimente pot fi otrăvitoare dacă nu sunt preparate corect sau dacă le mănânci în exces!

Cu hrișcă slăbești 1 kilogram pe zi. Uite cum o prepari corect!

Așa scapi de stările depresive cu remedii din natură!

Mai multe