Leacuri din lumea întreagă adunate

10 martie 2019 20:26   Sănătate
Ultima actualizare:

Remediile naturale sunt cea mai la îndemână modalitate de a trata afecţiunile de toate tipurile, de aceea, fiecare ţară are leacurile sale, mai mult sau mai puţin cunoscute.

Nuca de cocos menţine silueta – Sri Lanka

S-ar putea să fi auzit că uleiul de nucă de cocos e un remediu excelent pentru subţierea taliei, însă cei care şi-au dat seama de acest lucru au fost locuitorii din Sri Lanka. Aceştia mănâncă aproximativ 116 nuci de cocos pe an. Cantitatea mare de acizi graşi pe care o conţine stimulează ficatul să ardă grăsimile cu 50% mai repede decât ar face-o în mod normal. De aceea, dacă îţi doreşti să slăbeşti, consumă 2 linguri de ulei de cocos zilnic, ca atare sau în diverse preparate.

Ghimbirul reglează trigliceridele – Indonezia

Indonezia e cel mai mare producător şi consumator de ghimbir şi de produse pe bază de ghimbir din lume. Localnicii îl folosesc atât la gătit, cât şi la prepararea ceaiurilor, a bomboanelor şi, în mod surprinzător, chiar şi a pâinii. Indonezii obişnuiesc să folosească ghimbirul ca tratament pentru afecţiunile inimii. Trigliceridele sunt grăsimi care înfundă arterele şi, potrivit cercetătorilor de la Stanford, o doză zilnică de ghimbir reduce producţia acestor grăsimi cu aproximativ 27% şi previne formarea cheagurilor de sânge şi a inflamaţiilor.

Turmericul echilibrează nivelul de zahăr din sânge – India

Un condiment care cucereşte cu gustul său aromat, turmericul e folosit în diverse preparate şi deserturi, având proprietăţi medicinale remarcabile. Indienii îl folosesc pentru a scădea nivelul ridicat al zahărului din sânge, lucru dovedit ştiinţific de cercetătorii de la Universitatea Gujarat. Aceştia au confirmat că ingredientul activ numit curcumină e cel care ajută la stabilizarea nivelului de glucoză din sânge. Compusul poate ajuta pancreasul să producă insulină atunci când nivelul hormonului e scăzut. Pentru a te bucura de beneficiile turmericului, consumă o jumătate de linguriţă zilnic.

Ciupercile combat colesterolul rău – Japonia

Ciupercile sunt nelipsite din alimentaţia japonezilor, care le consumă într-o cantitate de aproximativ 8 kilograme pe an. Potrivit cercetărilor realizate de Universitatea de Stat din Pennsylvania, persoanele care au inclus în meniul zilnic ½ ceaşcă de ciuperci au nivelul colesterolului cu 30% mai scăzut. Acest lucru se datorează cantităţii mari de antioxidanţi care împiedică depunerea grăsimilor pe artere.

Băile cu muştar calmează durerile musculare – Anglia

Englezii folosesc boabele de muştar împotriva durerilor musculare şi a reumatismului. Acestea conţin compusi care ajută la eliminarea toxinelor prin pori, la îmbunătăţirea circulaţiei şi la relaxarea musculaturii. Combină o cană de muştar cu o cană de sare Epson şi 1/2 ceaşcă de bicarbonat de sodiu şi toarnă acest amestec în cada plină cu apă. Stai 20 de minute, apoi clăteşte şi hidratează pielea. 

Mai multe