Leacuri din plante contra inflamaţiilor

25 ianuarie 2018 18:54   Sănătate
Ultima actualizare:

Pe lângă tratamentele me­dicamentoase, inflamaţiile pot fi tratate şi cu ajutorul plantelor şi alimen­telor. Află care sunt acestea din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!

  • Ghimbirul ajută încheieturile. Este un antiinflamator şi un antireumatic recunoscut. Reduce inflamaţiile articulaţiilor, fiind recomandat adesea în artrită reumatoidă. O cană de ceai de ghimbir, după ce ai depus efort fizic, previne febra musculară şi durerea la nivelul încheieturilor. Decoctul se prepară din 10 g rădăcină proaspătă de ghimbir, rasă, la 250 ml apă clocotită. Se lasă la fiert 10 minute. Se îndulceşte cu miere şi se beau 2 căni pe zi. În cazul inflamaţiilor locale, de tipul luxaţiilor, se recomandă comprese cu ghimbir.
  • Muşeţelul alungă durerea. Datorită proprietăţilor antiseptice, muşeţelul calmează durerile şi reduce inflamaţiile. Se foloseşte extern sub formă de cataplasme şi intră în compoziţia băilor de leac. În uz intern, ajută la tratarea spasmelor şi inflamaţiilor tubului digestiv.  Infuzia de muşeţel se prepară din 2 linguriţe de flori la o cană de apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi.
  • Brusture, pentru mobilitate. Planta are în compoziţie sustanţe care ajută la eliminarea durerilor de la nivelul încheieturilor şi la recăpătarea mobilităţii. Ceaiul se prepară din 2 linguri de rădăcină mărunţită la un litru de apă clocotită. Se îndulceşte cu miere şi se beau 2 căni pe zi. 
  • Seminţele de in cresc imunitatea. Seminţele de in sunt bogate în vitamine, minerale, magneziu, precum şi în acizi Omega-3, importanţi în combaterea inflamaţiilor. De asemenea, seminţele de in cresc imunitatea, fiind benefice în bolile autoimune şi inflamatorii, precum artrita, psoriazisul sau lupusul. Adulţii pot lua o lingură de seminţe de in, măcinate, de 2-3 ori pe zi sau 3 linguri o dată pe zi. Pentru persoanele care preferă uleiul din seminţe de in se recomandă 1-2 linguri pe zi. 
Mai multe