Leacuri naturiste pentru palpitaţii
Îţi bate inima ca şi cum ar vrea să-ţi sară din piept? Nu este cazul să te sperii de aceste bătăi neregulate, dar nici să le tratezi cu indiferenţă, după cum poţi afla din noul număr al revistei „Click! pentru femei“!
Talpa-gâştei stabilizează ritmul cardiac
Plantei i se mai spune şi „doctorul cardiacilor“. Principiile sale active stabilizează ritmul cardiac, previn apariţia extrasistolelor şi întăresc inima. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă rasă de plantă uscată, la o cană de apă fierbinte. Ceaiul se bea după 10 minute de infuzare. Doza zilnică este de 3 căni.
Odoleanul, sedativ natural
Odoleanul, numit şi valeriană, are acţiune calmantă asupra întregului sistem nervos. Rădăcina de valeriană se poate administra sub formă de ceai, tinctură ori pulbere. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de rădăcină mărunţită la o cană de apă clocotită. Se bea treptat, în cursul unei zile, cu înghiţituri mici. Unii preferă tinctura de valeriană, care se prepară din 20 g de rădăcină de valeriană măcinată. Se toarnă peste pulbere 100 g de alcool de 70 de grade şi se lasă la macerat 7 zile, perioadă în care vasul se agită zilnic. Lichidul rezultat se strecoară şi se păstrează la rece, în sticle de culoare închisă. Se iau de 2-3 ori pe zi câte 15-20 picături.
Unguraşul reglează bătăile inimii
Extractele de unguraş au efect benefic în tulburările de ritm cardiac, având capacitatea de a regla bătăile inimii. Infuzia din unguraş se bea când apar primele simptome ale palpitaţiilor, precum ameţelile sau înţepăturile în zona inimii. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată la o cană de apă fierbinte. Zilnic, sunt indicate câte trei căni de infuzie, iar ultima se bea seara. Foarte eficientă în aritmii este şi tinctura de unguraş. Se ia câte o linguriţă, în amestec cu 100 ml de apă, de 3 ori pe zi, după mesele principale. Preparatele din unguraş tratează şi afecţiunile căilor respiratorii.