Leacuri pentru afte
Dureroase şi neplăcute, aftele apar din cauza stresului, alimentaţiei sau a oboselii. Se caracterizează prin răni deschise care se formează, de obicei, în interiorul gurii – la nivelul buzelor, obrajilor sau pe suprafaţa limbii. Află din noul număr al revistei „Click! pentru femei“ ce remedii naturale poţi folosi contra aftelor!
Uleiul de cuişoare, calmant natural
Uleiul de cuişoare este considerat un calmant natural, fiind folosit pentru durerile de dinţi. De asemenea, poate fi folosit şi pentru a calma durerile provocate de afte. Se amestecă 2 picături de ulei esenţial de cuişoare cu o linguriţă de ulei de măsline. Se înmoaie un disc de bumbac în soluţie şi se aplică pe afte. Se lasă să acţioneze 5-8 minute. Soluţia nu se înghite!
Bicarbonat de sodiu, pentru dezinfectare
Bicarbonatul de sodiu poate înlocui sarea pentru a clăti cavitatea bucală. O linguriţă de bicarbonat de sodiu dizolvat într-o ceaşcă cu apă caldă ameliorează durerea şi neutralizează aciditatea provocată de salivă, care irită şi inflamează ţesuturile.
Salvia, contra ulceraţiilor
Salvia este un bun antiseptic, fiind folosit în abcese dentare, afte şi ulceraţii bucale. Ceaiul se prepară prin infuzie, dintr-o linguriţă de frunze mărunţite la 100 g de apă clocotită. Pentru a grăbi vindecarea, se adaugă rădăcină de cerenţel (călţunul-doamnei).
Uleiul de cocos, bun cicatrizant
Uleiul de cocos are proprietăţi cicatrizante şi antibacteriene, fiind unul dintre cele mai eficiente remedii pentru aftele bucale. Se picură ulei de cocos pe un tampon de vată şi se tamponează uşor zona afectată. Durerile şi disconfortul vor dispărea, iar aftele se vor vindeca mai repede.
Aloe vera, efect antiinflamator
Gelul de aloe vera are efecte antiinflamatorii şi antiseptice locale. Planta are efect calmant asupra gingiilor şi ţesuturilor bucale moi. Gelul se obţine prin presarea frunzelor proaspete. Se amestecă o linguriţă de gel de aloe vera cu o linguriţă de apă şi se aplică pasta pe afte, de 3 ori pe zi. Lichidul nu se înghite!