Leacuri rapide cu oțet de mere

29 mai 2018 18:21   Sănătate
Ultima actualizare:

Folosit cu precădere în bucătărie, oţetul de mere este un leac din bătrâni, bun în multe afecţiuni. Are proprietăţi antitermice, antiseptice şi antiinflamatoare şi este o sursă bogată de vitamine şi minerale. Află din noul număr al revistei „Click! pentru femei“ ce poţi trata cu ajutorul acestuia!

  • Vindecă şi cicatrizează rănile

Oţetul de mere poate să facă minuni pentru piele. Dacă te-ai învineţit, încălzeşte puţin oţet de mere amestecat cu un praf de sare. Toarnă câteva picături pe un tifon şi aplică peste lovitură.

  • Alungă migrenele

Te doare capul? Aplică pe tâmple o compresă înmuiată într-un amestec de apă caldă şi oţet de mere. De asemenea, poţi inspira vapori de oţet, aproximativ 10 minute. Toarnă într-un vas cantităţi egale de oţet de mere şi apă, apoi pune-le pe foc. După ce apa a fiert, acoperă capul cu un prosop mare şi stai aplecată deasupra vasului, ca să inhalezi aburii.

  • Contra pişcăturilor de ţânţari

Oţetul de mere calmează mâncărimile provocate de pişcăturile de ţânţari. Pune câteva picături pe o dischetă demachiantă şi dă-te pe piele. Foloseşte oţetul în cantităţi mici, diluat cu apă.

  • Alină durerile reumatice

Dacă ai în casă o sticlă cu oţet de mere, ai şi un leac bun contra reumatismului. Pentru a calma durerile, aplică pe zonele afectate comprese. Ai nevoie de 2 linguriţe de oţet, o linguriţă de hrean ras şi o linguriţă de ceapă tocată mărunt. Amestecă bine cele 3 componente, înveleşte-le în tifon, apoi aplică o oră pe locul afectat.

  • Combate tusea

Pentru a potoli tusea, amestecă într-un pahar cu apă călduţă 80 ml de oţet de mere şi 2 linguri de miere. Bea o lingură din acest preparat o dată la 4 ore, până la ameliorarea simptomelor.

  • Reglează secreţia de sebum

Oţetul de mere echilibrează pH-ul pielii, estompează ridurile şi previne secreţia de sebum în exces. Îmbibă o bucată de vată în oţet de mere îndoit cu apă şi curăţă faţa, tamponând zona cu probleme, de 2 ori pe zi.

Mai multe