Leacuri vechi pentru boli moderne
În ciuda trecerii vremii, vechile remedii cu plante nu şi-au pierdut puterile, fiind astăzi utile în tratarea afecţiunilor specifice timpurilor moderne. Citeşte despre acestea în noul număr „Click! pentru femei“!
Coriandrul scade colesterolul
Bogat în uleiuri volatile şi substanţe minerale, coriandrul este o plantă aromatică de la care se folosesc atât frunzele, cât şi seminţele.Nivelul de colesterol poate reveni la valori normale dacă se consumă în fiecare zi ceai de coriandru. Acesta se prepară astfel: pune o linguriţă de seminţe sau un pliculeţ de frunze uscate de coriandru într-o cană, peste care toarnă 250 mililitri de apă fierbinte. Lasă la infuzat timp de 10-15 minute, după care bea 2-3 căni zilnic, după mesele principale. Ţine cura timp de 3 săptămâni, până când observi o ameliorare.
Busuiocul combate stresul
Busuiocul este, pentru fitoterapeuţi, un remediu excelent în alinarea unei probleme des întâlnite, precum stresul. Acesta declanşează agitaţie, nervozitate, tulburări de somn, proastă dispoziţie. În combaterea lui, mestecă 12 frunze proaspete de busuioc, de 2 ori pe zi, în cure de 3 săptămâni.
Sunătoarea, antidepresivul natural
Depresia este, după cum bine se ştie, boala secolului XXI. Mai multe studii arată că persoanele care se confruntă cu această problemă beneficiază de pe urma tratamentului cu extract de sunătoare. Se găseşte la magazinele naturiste sub formă de capsule. Dozele necesare trebuie prescrise de fitoterapeut.
Tensiunea se normalizează cu hrean
Stresul, stilul de viaţă sedentar sunt de vină pentru creşterea tensiunii arteriale. Pentru reglarea tensiunii, încearcă acest leac vechi: spală bine 5 rădăcini de hrean şi lasă-le la macerat în apă rece, 36 de ore. Dă-le prin răzătoarea mică, pune terciul într-un vas, după care toarnă apă, cât să-l acopere. După 30 de minute, pune terciul într-un tifon şi stoarce. Combină lichidul obţinut cu 3 linguri de miere şi ţine-l într-un recipient din sticlă care se închide ermetic. Depozitează la frigider. Consumă câte 2 linguriţe, cu 60 de minute înainte de masă, de 3 ori pe zi, 3 luni.