Leacurile cu mărar alungă migrenele
5 martie 2015 21:07
Sănătate
Ultima actualizare:
Folosit de obicei la prepararea mâncărurilor, mărarul e şi un remediu împotriva multor boli. Revista „Click! pentru femei“ îţi spune cum te ajută preparatele pe bază de mărar.
- Întăreşte sistemul imunitar. Consumat sub formă de ceai, mărarul stimulează procesul de digestie şi reduce senzaţia neplăcută de balonare. În plus, conţinutul ridicat de potasiu, sulf şi calciu ajută la întărirea sistemului imunitar. Prepară remediul din una-două crenguţe de mărar la 300 ml de apă clocotită. Lasă vasul acoperit 8-10 minute, apoi strecoară şi bea câte o ceaşcă de infuzie după fiecare masă. Urmează tratamentul până la dispariţia simptomelor.
- Calmează durerile de cap. Foloseşti mărarul la prepararea mâncărurilor, dar te-ai gândit vreodată că este şi un bun medicament natural împotriva durerilor de cap? Ei bine, infuzia pe care o poţi obţine dintr-o linguriţă de mărar verde la o cană de apă fierbinte este recunoscută pentru efectul său sedativ. Ţine vasul acoperit 10 minute, apoi strecoară amestecul şi bea câte două căni pe zi, de preferat după masa de dimineaţă şi cea de seară. Poţi beneficia de proprietăţile calmante şi dacă mesteci câteva tulpini de mărar.
- Înlătură aciditatea gastrică. Pune la macerat o mână de frunze proaspete de mărar (sau trei linguriţe de plantă uscată) la jumătate de litru de apă şi lasă vasul acoperit 10 ore. Strecoară maceratul şi consumă câte două-trei căni zilnic, trei săptămâni.