Legumele ambalate, periculoase pentru sănătate!

15 mai 2013 17:37   Sănătate
Ultima actualizare:

Potrivit profesorului Hugh Pennington, anumite tipuri de bacterii care se găsesc în salata tăiată şi ambalată din magazine sunt aproape imposibil de distrus. Singura modalitate este iradierea, afirmă el, după cum relatează MedDaily, preluat de România TV.

Legumele ambalate în pungi şi care se vând ca „gata de consum” ar putea fi un pericol pentru sănătate, spune bacteriologul britanic, evocând focarul de infecţie cu Cryptosporidium, apărut în Marea Britanie şi Scoţia în urma consumului de salată verde, care a afectat 300 de persoane. În timpul analizei influenţei diferitelor legume, experţii au stabilit o legătură între infecţie şi onsumul de legume cu frunze. Ca argument, cunoscutul pofesor scoţian evocă şi situaţia de anul trecut din SUA, când unul dintre cei mai mari comercianţi din lume de fructe şi legume proaspete, Dole, a retras de la vânzare în zece state americane salată verde tăiată, ambalată în pungi de plastic, după ce au fost descoperite eşantioane de produse cu bacteria Listeria.

El mai atrage atenţia că pe legumele cu frunze bacteriile ajung direct din sol. Unii agenţi patogeni pot fi distruşi doar prin prelucrare termică şi spălare dar nu cu apă simplă. “De obicei, este mai sănătos să mănânci un hamburger, decât salata care-l însoţeşte”, a declarat profesorul. 

Mai multe