Legumele nu trebuie să lipsească din alimentaţie
Cauţi tot felul de elixiruri care să-ţi menţină sănătatea intactă, însă trebuie să ştii că alimentaţia echilibrată joacă un rol important în lupta contra cancerului. Revista „Click! pentru femei" îţi spune cum arată o dietă care ţine cancerul departe.
„Eşti ceea ce mănânci!" Mai mult ca sigur, nu e prima dată când auzi acest lucru.
Oricine trebuie să înţeleagă că alimentaţia sănătoasă e un element cheie împotriva maladiei.
Dar pentru asta ar trebui să ştii şi ce să mănânci şi cum să-ţi prepari alimentele.
Despre toate acestea am vorbit cu prof. doctor Pavel Chirilă.
Atenţie la zahărul rafinat!
Există doi factori care ne pun în pericol: zahărul rafinat şi nitraţii.
„Poţi evita riscul de cancer dacă nu fumezi, nu mănânci în exces zahăr, nu faci abuz de grăsimi şi de nitraţi precum margarină, slănină, în general, mezeluri.
Dr. Pavel Chirilă ne atrage atenţia că „sunt pacienţi care spun că deşi mănâncă aceste alimente, n-au făcut cancer. Eu le răspund că boala se poate declanşa oricând".
Gătiţi în vase de inox
Cine vrea garanţii că alimentele pe care le mănâncă sunt lipsite de substanţe nocive provenite din îngrăşăminte chimice, pesticide, antibiotice ş.a. trebuie să le caute într-o fermă bio sau să le producă în propria gospodărie.
"Dacă n-ai probleme gastrice sau de colon, mănâncă zarzavaturile şi fructele cât mai crude. De asemenea, sunt importante şi vasele în care gătim. Oalele din inox sau cele de pământ nu degajă în mâncare substanţe cancerigene."
Dar sarea din bucate?
Mare grijă la sare: studii recente arată că abuzul de sare poate da cancer gastric.
În plus, sarea fină pe care o găseşti de obicei în marile magazine conţine agenţi de stabilizare (antiaglomeranţi), substanţe care cresc riscul cancerigen.
Doctorii recomadă sarea marină sau cea de mină.
Mai citeşte vineri în Click! pentru femei:
Prea multă intimitate la serviciu strică!
Machiaj rezistent de vară