Legumele roşii previn cancerul
Ridichea roşie curăţă rinichii
În fiecare primăvară, până vara târziu, ne delectăm cu salate în care ridichea roşie este de neînlocuit.
Această legumă colorată ajută foarte mult în tratamentul litiazei biliare şi renale (nisip/pietre la fiere şi la rinichi), participând, în special, la mărunţirea şi dizolvarea calculilor. Ridichea conţine calciu, magneziu, vitamina C, potasiu şi fibre alimentare necesare unei bune digestii şi ajută sistemul imunitar să lupte împotriva infecţiilor.
Dacă urmezi o dietă pentru slăbit, ridichea va fi un aliat împotriva kilogramelor în plus. Îţi va face salata mai apetisantă, mai colorată, iar valoarea sa calorică mică te va ajuta să-ţi recapeţi silueta mult visată.
Ardeiul gras reduce riscul de infarct
Nu degeaba ardeiul gras este atât de des folosit în bucătării. Această legumă este una dintre cele mai sănătoase. Are multe vitamine, minerale şi licopen. Vitaminele A şi C sunt antioxidanţi puternici, şi cum în ardeiul gras cantitatea acestora este mai mult decât generoasă, aceştia ne ajută să luptăm împotriva radicalilor liberi. Mai mult decât atât, dacă fumaţi sau dacă trăiţi în prezenţa unui fumător, atunci e bine să consumaţi alimente bogate în vitamina A, printre care şi ardeiul gras.
Această legumă reduce riscul apariţiilor bolilor cardiovasculare, vitamina B6 şi acidul folic luptând pentru menţinerea sănătoasă a vaselor de sânge. Ca şi roşiile, ardeiul gras conţine licopen, un carotenoid puternic ce are avantajul de a scădea şansele de dobândire a mai multor tipuri de cancer, printre care cel cervical sau cel de pancreas. Puteţi consuma şi sucul proaspăt de ardei, în combinaţie cu sucul de morcovi, care este de mare ajutor persoanelor care suferă de crampe sau colici intestinali.
Varza roşie întăreşte imunitatea
Vitamine, minerale, antioxidanţi. Toate aceste caracteristici recomandă varza roşie în mod special ca remediu pentru întărirea imunităţii.
Aşadar, contaţi pe această legumă în orice sezon. Este mai bogată în vitamina C decât portocalele, are puţine calorii şi multe substanţe cu efect antioxidant. Tratamentul extern şi intern cu varză roşie proaspătă are efect antiinflamator articular, încetineşte sau chiar stopează procesele degenerative, ajutând astfel la recâştigarea mobilităţii articulaţiilor.
Click!spune
O dietă bogată în tomate scade riscul apariţiei cancerului de prostată, dar şi a altor forme de cancer, cum ar fi al tractului digestiv. Aceasta deoarece roşiile, dar şi tomatele conservate, au un nivel ridicat de nutrienţi, acea substanţă numită licopen, un puternic antioxidant pe care-l găsim în fructele şi legumele colorate.