Liliacul scade glicemia

6 iunie 2017 15:00   Sănătate
Ultima actualizare:

Liliacul îți încântă simțurile cu mirosul său, însă poate fi folosit și ca leac, în special datorită proprităților sale antireumatice, hipoglicemiante, tonice și astringente.

Se utilizează în scop terapeutic atât florile, frunzele, mugurii, cât și scoarța tulpinii de liliac. Scoarţa este bogată în taninuri, rezine şi siringină, frunzele au în compoziţie polizaharide, iar florile, uleiuri volatile. Se recomandă în diverse afecțiuni, intern sau extern, fiind de folos în boli reumatice, hepatice, diabet, astenie, stări febrile și arsuri.

Din acest motiv, fitoterapeuții recomandă infuzia din muguri de liliac în tratarea diabetului, care este direct răspunzător de creșterea nivelului de zahăr din sânge. Într-un litru de apă clocotită se pune 1 lingură cu muguri de liliac. Se ia câte 1 lingură de 3 ori pe zi. Cere totuși sfatul medicului înainte de a urma acest tratament.

Stimulează bila

Infuzia preparată din florile uscate de liliac ajută la atenuarea stărilor de disconfort hepatic, la stimularea producţiei de bilă și tratarea afecțiunilor respiratorii. Tototdată, este folosită ca tratament și pentru scăderea febrei, ameliorarea tusei, bronșitei, astmului şi pietre la rinichi, colici hepatice. Pune la infuzat 1 linguriţă cu flori uscate de liliac în 250 ml de apă fierbinte, 10 minute. Bea câte 1 cană cu ceai pe zi atunci când te confrunți cu una dintre afecțiunile enumerate.

Tratează arsurile

În cazul arsurilor ușoare sunt folosite ca tratament frunzele de liliac. Acestea se pun la fiert până când apa se închide la culoare. După ce s-a răcit, umezește un pansament steril cu apa în care au fiert și aplică-l pe locul afectat de arsură timp de 24 de ore. În această perioadă trebuie să îl umezești încontinuu cu apa în care au fiert frunzele.

Află pe clicksanatate.ro cum să alungi paraziții intestinali și insomnia cu scoarță și flori de liliac!

Vino pe 18 iunie la crosul Click! Sănătate!

Așa ai energie fără să mănânci dulciuri!

Mai multe