Lista ingredientelor de evitat atunci când cumperi crenvurști

1 februarie 2016 15:59   Sănătate
Ultima actualizare:

Pe cât de delicioși sunt, crenvurștii sunt considerați unele dintre cele mai nesănătoase produse pe bază din carne de pe piață.

În marea lor majoritate, crenvurștii sunt preparați din resturi de carne de porc (bucăţile care rămân după ce carnea şi slănina au fost îndepărtate de pe oase) sau carne recuperată mecanic (asta care rezultă după ce o carcasă este introdusă într-o presă metalică şi amestecată cu apă), la care se adaugă carne de pui sau de curcan. Carnea este amestecată cu apă, conservați, arome și conservanți, rezultând astfel un aliment extrem de procesat, lipsit de orice valoare nutritivă.

Iată ce ingrediente trebuie să eviți în crenvurști, înainte de a cumpăra un astfel de produs!

Ingrediente de evitat în crenvurști - nitrați de sodiu

Pe lângă faptul că sunt plini de calorii, crenvurștii oferă și o doză mare de sodiu organismului. Un crenvurșt de 35 de grame conține până la 0,6 grame de sare, adică o zecime din cantitatea recomandată zilnic pentru un adult.

Află pe clicksanatate.ro ce alte ingrdiente trebuie să eviți când cumperi crenvurști

Mai multe