Maceratul de lămâie şi de grepfruit previne boala Alzheimer

28 octombrie 2014 22:01   Sănătate
Ultima actualizare:

În ultima vreme, cumplita boală Alzheimer, inamicul neiertător al memoriei, nu afectează doar persoanele vârstnice. De aceea, remediile care să prevină cumpita boală sunt urmărite cu interes nu numai de vârstnici.

Cercetările recente au confirmat faptul că lămâia este un tonic de excepţie al sistemului nervos central şi al sistemului nervos simpatic, având şi rolul de fluidifiant sanguin.

Totodată, terapia cu lămâie are efecte antireumatice, remineralizante, anticancerigene, depurative şi detoxifiante pentru organism. Cercetătorii europeni au constatat că un macerat  preparat dintr-o lămâie şi un grepfruit este de mare ajutor pentru afecţiunile digestive, pentru colonul iritabil şi, în mod surprinzător, previne boala Alzheimer. Leacul este foarte uşor de preparat : se taie o lămâie şi un grepfruit în felii, cu coajă cu tot.

Feliile acestor fructe se aşează în straturi alternative într-un vas de lut sau de sticlă. Peste fructe se toarnă apă clocotită până se umple vasul.  Apoi preparatul se lasă la macerat, până a doua zi dimineaţa când  ingredientele se presează. Fructele macerate se mănâncă la micul dejun. Cura cu acest leac trebuie urmată timp de zece zile. 

Bine de ştiut!

După o pauză de trei luni, cura cu aceste citrice preparate prin macerare se poate repeta. Cercetătorii europeni au constatat că persoanele care au urmat această cură au fost ocolite de boala Alzheimer.         

Mai multe