Măceșele sunt o sursă naturală importantă de vitamina C

16 august 2021 12:11   Sănătate
Ultima actualizare:

Vitamina C face parte din familia vitaminelor benefice pentru vigoarea organismului, dar este eliminată rapid, neputând fi stocată în corp. De aceea, aportul acestei vitamine se poate obține din sursele naturale din alimentație, precum fructele și legumele.

Unii nu au parte de aportul necesar de vitamina C din cauză că nu mănâncă zilnic suficiente fructe și legume.

Rolul vitaminei C în organism

  • contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar
  • contribuie la reducerea stării de oboseală și a extenuării
  • ajută la protejarea celulelor organismului împotriva stresului oxidativ
  • ajută la funcționarea normală a sistemului nervos și a menținerii sănătății psihice
  • ajută la formarea a colagenului
  • contribuie la funcționarea normală a sistemului osos, a ligamentelor, a gingiilor, a pielii și a dinților

Sigur că vitamina C poate fi obținută din surse naturale, dar și din cele de sinteză. Fructul de măceș este o sursă bogată de vitamina C, cunoscută în mod tradițional. Extractul de măceșe conține și un complex de fitonutrienți care îmbunătățesc absorbția și efectele vitaminei C. 

Mai multe