Macul de câmp, floarea vindecătoare

14 iunie 2018 18:42   Sănătate
Ultima actualizare:

E vremea macilor! Florile pictate în nuanţe sângerii invadează, în fiecare an, lanurile de grâu şi câmpiile cu ierburi înalte.

Puţini ştiu, însă, că aceste flori de câmp nu ne încântă doar ochii, ci aduc şi numeroase beneficii pentru sănătate. Află care sunt acestea din noul număr al revistei „Click! pentru femei”!

Combate osteoporoza

Seminţele de mac sunt bogate în acizi graşi Omega-6. Infuzia din seminţe previne apariţia bolilor cardiovasculare şi a osteoporozei, ajutând la fixarea calciului în oase. Pentru a prepara ceaiul, pune într-un vas 10 g de seminţe uscate şi toarnă 250 ml apă clocotită. Lasă amestecul la infuzat 20 de minute. După răcire, strecoară şi adaugă o lingură de miere. Ia câte o lingură, de 2 -3 ori pe zi, după masă, timp de 2 săptămâni.

Calmează tusea

Sub formă de ceai, petalele de mac se folosesc în bronşită, răceală, gripă şi răguşeală. Pune o linguriţă de petale într-un vas, apoi toarnă 250 ml apă clocotită. Bea ceaiul călduţ, în cursul unei zile, îndulcit cu miere. Pentru a mări efectul medicinal, poţi adăuga flori de tei, frunze de pătlagină, de nalbă şi cimbrişor.

Te scapă de insomnie

Florile de mac au efecte sedative şi calmante, şi sunt de ajutor când nu poţi să adormi. Pune 3 g de petale uscate de mac într-un vas şi toarnă o cană de apă clocotită. Acoperă, iar după 10 minute strecoară amestecul. Ia câte o linguriţă de 3 ori pe zi, înainte de masă şi seara, cu 30 de minute înainte de a te pregăti de somn.

Înlătură durerile de cap

Dacă migrenele şi durerile de cap nu-ţi dau pace, urmează o cură cu tinctură de mac. Pune într-un vas 10 g de petale de mac şi toarnă 500 ml alcool de 70˚. Lasă la macerat 14 zile, la loc întunecos. Agită, din când în când, recipientul. Administrează 15 picături, de 2 ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă.

Mai multe