Mai profitați de valoarea terapeutică a strugurilor!
Nutriționiștii ne recomandă să mai profităm de valoarea terapeutică a strugurilor, fructe care sporesc energia organismului, deoarece au un aport de calorii foarte mare ( 72 kcal/100 g). Din acest punct de vedere, strugurii se apropie de valoarea calorică a smochinelor, apreciate în rândul fructelor ca fiind ”reginele caloriilor”.
Cercetătorii europeni ne reamintesc că mai putem profita de o cură de struguri, bogați în complexul B, cură care tonifică sistemul nervos și pe cel muscular.
Consumatorii de struguri trebuie să-i mănânce cu coajă cu tot!
Persoanele care consumă doar miezul boabelor de strugure profită doar de... gust. Nutriționiștii susțin că eficiența unei cure cu struguri se datorează mai ales proprietăților terapeutice din coaja boabelor, a sâmburilor , dar și a tescovinei bogată în resveratrol. Această substanță valoroasă din compoziția strugurilor se datorează flavonoizilor, taninului și quercitinei. ”Consumatorii de struguri, cei care aruncă aceste coji nu vor beneficia de efectele terapeutice specifice acestor fructe, deoarece în stratul gelatinos dintre coajă și pulpa boabelor se regăsesc substanțele terapeutice cele mai valoroase. Antioxidanții din struguri sunt o sursă de revigorare pentru organismele stresate, obosite și epuizate de eforturi. Consumatorii de struguri și mai ales vârstnicii trebuie să consume aceste fructe cu coajă cu tot”, recomandă Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competențe în fitoterapie și nutriție, în studiul” Puterea terapeutică a strugurilor”. ”