Mănâncă încet ca să nu te îngraşi!

23 februarie 2012 15:45   Sănătate
Ultima actualizare:

Gesturile mici de mai jos pot intra în comportamentul tău corect de acum încolo. Să nu mănânci în grabă, să nu fii leneşă şi să nu găteşti altfel decât bio ar putea reprezenta trei porunci pentru femeia modernă, preocupată de aspectul şi de sănătatea ei.

Mestecă lent!

Nu te grăbi să te ridici de la masă şi mestecă pe îndelete fiecare aliment! Astfel, în timpul celor 20 de minute de care creierul are nevoie pentru a transmite senzaţia de saţietate, vei mânca mai puţin decât de obicei.

Fii activă!

Sunt oameni care mănâncă mult şi, bineînţeles, se îngraşă, în timp ce alţii nu iau nici măcar un kilogram în plus, deşi mănâncă la fel de mult.

Diferenţa ţine de câtă mişcare faci. Un experiment recent arată că 1.000 de voluntari care au consumat zilnic peste 1000 de calorii nu s-au îngrăşat absolut deloc datorită faptului că au spus „nu" sedentarismului.

De ce să nu stai jos?

Asta nu înseamnă că au practicat constant vreun sport, ci au mers cât mai mult pe jos, au ales scările în locul liftului şi şi-au găsit zeci de activităţi care i-au ţinut în mişcare.

Nu uita că lipsa de activitate are un efect nefast şi asupra colesterolului. Aşadar, nu doar îngraşă, mai şi îmbolnăveşte!

Metode uşoare de întreţinere

Reţine că orice ocazie e bună ca să mai faci un pic de mişcare. Când eşti la birou, ridică-te şi ia-ţi dosarul de pe raftul cel mai ridicat, fără să-l ceri cuiva mai înalt, sau mergi să stai de vorbă cu un coleg de la alt etaj, în loc să-l suni.

Două minute în care te ridici de pe scaun contează! Poziţia „aşezat" consumă la fel de puţină energie ca poziţia „culcat", adică o calorie pe minut. Mergând, arzi de trei ori mai multe calorii.

Atenţie la preparare!

Alege legumele înăbuşite, astfel încât să-şi păstreze antioxidanţii, vitaminele, mineralele şi oligoelementele. Orice preparat pregătit la o temperatură ridicată îşi pierde proprietăţile.

Mai multe