Mănâncă salată verde cu roşii şi ridichi
Nu ştii cum să-ţi pregăteşti organismul pentru costumul de baie? Carmen Brumă scrie în cartea sa „3S - Sănătoasă, Suplă, Sătulă" căteva sfaturi de urmat pentru a da jos kilogramele în plus. Iată ce trebuie să faceţi.
În privinţa salatelor lasă-ţi imaginaţia să creeze fel de fel de combinaţii: salată verde cu ceapă verde şi ridichi, salată de rucolla, de spanac proaspăt, de morcovi cu ţelină şi gulie rase pe răzătoarea mare şi, bineînţeles, celebrele salate de roşii cu castraveţi şi ceapă pot fi extrem de gustoase. Foloseşte ulei de măsline extravirgin presat la rece, oţet balsamic fără coloranţi artificiali sau zeamă de lămâie proaspăt stoarsă. Iar dacă la micul dejun nu ai mâncat seminţe crude, le poţi pune în salate.
Ideal ar fi să bei ceaiul sau cafeaua neîndulcite (ceaiul doar cu o felie de lămâie, pentru gust); dacă le preferi dulci încearcă xylitolul sau şteviozida - sunt singurele alternative de îndulcitori naturali de pe piaţă. Atenţie: şteviozisa este uşor amăruie şi are o putere de îndulcire de peste 300 de ori mai mare decât a zahărului;
Decât să fierbi legumele, mai bine le prepari la aburi. Dacă, totuşi, îţi plac fierte să nu le laşi mai mult de 10 minute, pentru că îşi vor pierde majoritatea nutrienţilor esenţiali;
Pentru a şti dacă o pâine este sănătoasă citeşte eticheta. Nu mânca pâine din făină albă, deoarece este lipsită de orice calitate nutriţională şi îngraşă. Sunt zeci de sortimente, ai de unde să le alegi pe cele mai echilibrate, fră E-uri (amestecuri de făină integrală precum grâu, secară, hrişcă etc.). Poţi face o pâine sănătoasă şi acasă, cumpărând ingredientele din magazinele cu produse naturale;
Ouăle fierte în coajă, moi, „cleioase" sunt cele mai sănătoase. Dacă oul este fiert „tare" devine indigest.