Mănâncă vişine dacă eşti anemic

4 iunie 2012 13:54   Sănătate
Ultima actualizare:

Chiar dacă sunt mai acrişoare decât rudele lor, cireşele, vişinele sunt printre cele mai apreciate fructe de sezon. Specialiştii ne sfătuiesc să ne bucurăm din plin de benficiile lor.

Dulci-acrişoare, de culoare roşu închis şi foarte hidratante, vişinele sunt eficiente în afecţiunile cardiovasculare deoarece îmbunătăţesc circulaţia sangvină.

Dacă sunt consumate în mod constant, vişinele sunt recomandate pentru scăderea nivelului colesterolului din sânge datorită fibrelor pe care acestea le conţin. Antocianidele conţinute de vişine protejează organismul împotriva diferitelor afecţiuni, având totodată şi un puternic rol antioxidant.

Sunt calmante naturale

Vişinele au rolul de a reface fibrele musculare, ajută organismul să se relaxeze şi au efect antiinflamator şi analgezic. Pot reduce durerea mai bine decât aspirina şi pot oferi protecţie antioxidantă comparabilă cu suplimentele alimentare, precum vitamina E.

Tocmai din aceste motive, specialiştii recomandă vişinele sportivilor aflaţi în perioadele de recuperare. Aceste fructe măresc rezistenţa organismului împotriva bolilor deoarece sunt eficiente pentru întărirea şi stimularea imunităţii.

Datorită efectului laxativ, vişinele pot fi consumate pentru a trata constipaţia. Dacă sunt consumate constant reduc nivelul acidului uric din sânge şi stimulează secreţia sucului gastric.

Vişinele sunt de asemenea recomandate pentru a elimina toxinele din organism. Extern, ele au proprietăţi astringente şi pot fi folosite pentru a regenera, a tonifia şi a energiza tenul. Pot fi utilizate şi pentru a trata afecţiuni ale pielii precum cuperoza, pete sau pistrui.

Sucul afectează stomacul

Atenţie! Sucul de vişine nu este recomandat persoanelor cu aciditate ridicată a sucului gastric, celor care suferă de diaree sau diabet zaharat, obezitate sau afecţiuni cronice ale plămânului.

Mai multe