Mănânci multe grăsimi? Fiica ta poate face cancer la sân!

12 septembrie 2012 14:08   Sănătate
Ultima actualizare:

Consumul de alimente grase poate creşte riscurile ca o femeie însărcinată să dea naştere unei fete care va face cancer la sân când va creşte mare. Riscul de tumori la sân se poate transmite şi la nepoate!

Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la Universitatea Georgetown din Washington. "O dietă nesănătoasă poate altera definitiv celulele unui copil încă nenăscut şi al viitoarelor generaţii", precizează experţii care recomandă gravidelor să nu mănânce pentru două persoane şi, îndeosebi, să se ferească de mâncărurile bogate în grăsimi nesănătoase.

Cercetătorii au hrănit femele de şobolan gestante cu multe grăsimi şi altele cu hrană normală. În cazul celor hrănite cu multe grăsimi "rele" s-a constatat că urmaşele lor au dezvoltat tumori. O dietă bogată în grăsimi duce la mai mari niveluri de estrogeni (hormoni sexuali feminini), care afectează următoarele trei generaţii. Medicii recomandă viitoarelor mămici să evite grăsimile nesănătoase şi alcoolul, consumând în schimb legume, fructe, pâine şi paste din făină integrală, carne slabă şi peşte pentru a avea copii sănătoşi.

«Evitaţi maioneza şi brânza grasă!»     Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare

 Din punct de vedere al calităţii, grăsimile se împart în saturate şi nesaturate. Cele din prima categorie sunt grăsimi toxice, periculoase pentru organism.

Iată care sunt acestea: Grăsimile animale saturate din slănina şi carne grasă

Uleiurile vegetale hidrogenate şi parţial hidrogenate: margarina, maioneza, alimente procesate, biscuiţi, snacks-uri, chipsuri, produse de patiserie, cofetărie, fast-food

Excesul de uleiuri vegetale bogate în acizi grasi omega 6: porumb, şofranel, floarea-soarelui, alimente procesate

Grăsimile saturate din produsele lactate: lapte integral, brânza grasă, caşcaval.

Mai multe