Mâncarea dezvăluie personalitatea. Ai poftă de ciocolată? Eşti în depresie!
Ai mânca un munte de ciocolată
Cauze. Ai da orice pentru o bucăţică de ciocolată, ingredient obligatoriu al bunei dispoziţii. Practic, tableta aromată e un leac natural antidepresie.
Personalitate. Ţi-e poftă de ciocolată neagră: eşti un fluturaş social, vioara-ntâi la birou şi sufletul petrecerii. Ţi-e poftă de ciocolată cu lapte: eşti mai degrabă genul liniştit, introspectiv.
Dispoziţie. Nevoia de ciocolată = plictis, depresie.
Alimentele sărate, o dorinţă arzătoare
Cauze. Dacă ţi-e poftă de alimente excesiv de sărate - măsline, brânză, cartofi prăjiţi extra-săraţi - e posibil să ai un deficit de minerale. O posibilă explicaţie: sodiul creşte temporar concentraţia de calciu în sânge, ceea ce e de natură să „păcălească" organismul. Personalitate. Te laşi dus de val. Ai tendinţa să joci cum ţi se cântă
Dispoziţie. Nevoia de sărat = stres
Înnebunit după un produs iute?
Cauze. Se poate ca organismul tău să aibă probleme în a se răcori, şi atunci simte nevoie unui aliment „fierbinte", care să-l facă să transpire. Gândeşte-te că mexicanii, arabii, indienii, care trăiesc într-un climat torid, au o bucătărie tradiţională extrem de „iute". De asemenea, iuţeala îţi accelerează bătăile inimii, tensiunea arterială.
Personalitate. Eşti meticulos, îţi place ordinea.
Dispoziţie. Nevoia de iute înseamnă oboseală, metabolism scăzut, lipsă de energie.