Mâncăruri sănătoase care pot deveni toxice, consumate în exces
Mâncarea trebuie consumată cu moderaţie, iar acest lucru nu este valabil numai în cazul deserturilor delicioase, a pâinii, a pastelor făinoase sau a vinului roşu, ci şi în cazul altor mâncăruri, considerate sănătoase. Iată despre ce este vorba!
Nucile braziliene
Aceste nuci sunt cunoscute pentru că au o cantitate importantă de seleniu, un element care joacă un rol esențial în reproducere și ajută organismul să lupte cu infecţiile. O nucă de Brazilia poate să asigure aproape de două ori mai mult seleniu decât ai nevoie într-o zi.
Este indicat consumul moderat de nuci de Brazilia, în cazul în care exagerezi putând să apară o intoxicaţie cu seleniu, ceea ce poate duce la apariția problemelor gastrointestinale, căderea părului, chiar şi tulburări cardiovasculare.
Spanacul
Spanacul şi sfecla roşie sunt legume bogate în oxalaţi, care au şi rolul de a alimenta bacteriile sănătoase din intestin.
Află pe clicksanatate.ro ce mâncăruri pot deveni toxice dacă le consumi în cantitate mare
Zaț de cafea pentru o piele catifelată