Mâncaţi seminţe în perioada sarcinii!

19 martie 2012 14:59   Sănătate
Ultima actualizare:

Bogate în vitamine şi minerale, micuţele seminţe de floarea soarelui au efecte pozitive asupra compoziţiei chimice a sângelui şi un rol important în refacerea celulelor din organism. Iată care sunt beneficiile lor.

Sunt surse naturale de proteină vegetală şi conţin grăsimi mono şi polinesaturate care au proprietatea de a preveni şi proteja organismul de boli de inimă.

Conţin vitamina E, un antioxidant care previne apariţia bolilor de inimă prin distrugerea unor molecule dăunătoare numite radicali liberi, vinovate, în principal de boala numită ateroscleroză. 30 de grame de seminţe de floarea-soarelui oferă 76% din necesarul zilnic de vitamina E.

Cuprul ajută organismul să transporte oxigen la globulele roşii ale sângelui şi produc energie în celule. 30 de grame de seminţe de floarea soarelui contribuie cu 25% din valorile zilnice de cupru

Aduc 20 la sută din necesarul de vitamina B. Aceasta e foarte importantă pentru femeile însărcinate şi dezvoltarea copiilor. Alte vitamine din gama B sunt esenţiale pentru transformarea alimentelor în energie pentru organism.

Zincul este un mineral vital pentru păstrarea unui sistem imunitar puternic. 30 de grame de seminţe de floarea soarelui oferă 10% din necesarul zilnic de zinc.

Mai multe