Mărul previne atrofierea muşchilor

29 martie 2015 21:22   Sănătate
Ultima actualizare:

Proverbul ”Un măr pe zi poate ţine la distanţă medicul de casă” este valabil dacă deliciosul fruct este mâncat cu coajă cu tot, spun oamenii de ştiinţă de la Universitatea americană din Iowa (SUA).

Specialiştii prestigioasei instituţii precizează că stratul de substanţe chimice, aplicat pe coaja fructului sub formă de ceară, are rolul să-i prelungească viaţa în timpul depozitării. Totuşi, unii consumatori preferă să mănânce mărul fără coajă, iar obiceiul acesta reduce o bună parte din beneficiile pe care deliciosul fruct le are asupra organismului.

Mărul conţine din belşug acid ursolic, substanţă care protejează organismul de multe boli: are acţiune antireumatică şi diuretică, ajută la regenerarea pielii (prin stimularea fibrelor de colagen), controlează nivelul insulinei, hormon care influenţează greutatea, dar poate fi şi un remediu care să prevină atrofierea muşchilor, afecţiune întâlnită frecvent odată cu înaintarea în vârstă, a precizat Christopher Adams, coordonatorul studiului.                                                                        

Pentru a beneficia de întreaga sa putere terapeutică, mărul se consumă în întregime, cu coajă, cu cotor şi cu sâmburi, susţin şi nutriţioniştii francezi. 

Mai multe