Măsuri de urmat dacă ai sciatică
Resimți din ce în ce mai des dureri de spate, care se răspândesc și în alte zone ale corpului? Nu le trece cu vederea! Pot fi cauzate de sciatică, o afecțiune a coloanei vertebrale.
„Sciatica este termenul medical folosit pentru a descrie durerea lombară care iradiază către fese, partea posterioară a coapsei, gambei, piciorului și care urmărește traseul nervului sciatic. De obicei, este unilaterală și apare din cauza iritației nervului, în caz de herniere a unui disc, stenoză de canal lombar, prezența unui osteofit, iar mai rar, a unei tumori și a diabetului zaharat“, explică medicul neurolog Ana Maria Ghițoiu.
Cea mai frecventă cauză a durerilor sciatice este hernia de disc. Ele pot fi declanșate și de: tumori care se află de-a lungul măduvei spinării sau a nervului sciatic, infecții, leziuni (fracturi).
Poate produce dureri insuportabile
Afecțiunea poate varia de la forme cu dureri suportabile, până la severe, când scade forța musculară în membrul afectat și apar tulburări sfincteriene (retenție de urină și materii fecale, incontinență prin prea plin). Uneori, disconfortul poate fi resimțit ca un curent electric care merge pe partea posterioară a piciorului sau ca senzație de amorțeală, furnicături ori arsuri. Durerile pot fi agravate de: tuse, strănut, statul mult pe scaun sau picior peste picior, îndoirea trunchiului, mersul mult pe jos. Unele persoane se pot confrunta cu disconfort în anumite părți ale piciorului și în altă parte cu senzația de amorțeală sau furnicături.
Află ce opțiuni de tratament există pe clicksanatate.ro.
Terapii eficiente în sciaticăTratamente din natură contra nevralgiilor