Mierea de rapiţă protejează rinichii, pancreasul şi oasele

30 noiembrie 2014 18:30   Sănătate
Ultima actualizare:

Rapiţa sălbatică este apreciată ca fiind una dintre cele mai eficiente plante oleaginoase din lume. Planta conţine cele mai importante substanţe active ce menţin organismul nostru în formă: proteine, hidraţi de carbon, calciu, fier, fosfor, potasiu, celuloză, glucide, grăsimi, mucilagii, vitamine (A, B1,B2, C), niacin şi beta-caroten. De aceea, nutriţioniştii o recomandă pentru uz intern, sub formă de infuzie şi decoct, dar şi pentru uz extern, îndeosebi sub formă de comprese cu infuzie de plantă.

Protejează rincihii, splina şi pancreasulFlorile de rapiţă atrag în perioada de înflorire roiuri de albine care culeg cantităţi foarte mari de polen şi de nectar. Acest sortiment de miere naturală, care se cristalizează foarte repede, datorită conţinutului mare de apă din compoziţie (circa 18 %), este apreciat de nutriţionişti ca fiind un leac dovedit pentru diferite boli: de ficat, de  splină şi de pancreas. În acelaşi timp, consumul de miere de rapiţă contribuie la refacerea şi la păstrarea elasticităţii pereţilor vasculari.

Recomandată în tratamentul osteoporozei

Uleiul din compoziţia plantei conţine Q3 şi este benefic pentru oase. De aceea, această miere este recomandată şi în tratamentul osteoporozei.

Terapeuţii europeni susţin că mierea de rapiţă are un gust foarte plăcut, nu este prea dulce , ca şi alte două sortimente apreciate de consumatori, precum mierea de tei şi mierea polifloră.

 .

Mai multe