Mierea şi cinci plante, leac pentru alcoolici
În general, despre alcoolism se spune că este o boală progresivă, fizică, mentală, spirituală şi, deocamdată, incurabilă.
Dorinţa de a bea a alcoolicului este obsesivă, în ciuda efectelor negative care se răsfrâng asupra sănătăţii lui. Medicina alopată susţine că, totuşi, dependenţa de alcool este o boală tratabilă, că există medicamente
recomandate pentru combaterea acestui viciu. Totuşi, aceste medicamente sunt administrate pentru prevenirea „recăderii", pe panta vechiului viciu, dar că un leac sigur antialcool, nu a fost "încă" descoperit. Specialiştii mai susţin că, deşi un băutor este de mult timp "treaz", că şi-a recăpătat sănătatea, acesta, indiferent de sex, poate reveni în orice moment la acest viciu şi trebuie să evite legăturile cu alcoolul.
De curând însă, medicina alternativă a descoperit o terapie simplă pe bază de miere şi plante care a dat rezultate spectaculoase. Cura antialcool durează două luni, dar trebuie respectată , fără apauze, în acest mod:
Dimineaţa : Înainte de micul dejun, băutorul va consuma câte cinci linguriţe de miere de albine polifloră. Până la masa de prânz, el va bea un decoct preparat din pătrunjel şi coajă de portocală.
Acesta se prepară dintr-un litru de apă în care se fierb 100 g de pătrunjel şi cinci grame coajă de portocală, până când lichidul scade la jumătate. După aceea, decoctul se bea îndulcit cu miere. Seara, înainte şi după cină, băutorul trebuie să bea un ceai preparat din 300 ml apă şi un amestec de plante: mentă, tei, muşeţel şi gălbenele ( câte o linguriţă rasă din fiecare).
Tratamentul trebuie urmat în acest mod un interval de două luni. În acest timp, persoana care urmează terapia antialcool va alege o dietă săracă în grăsimi, în condimente sau carne roşie. Zilnic, va bea apă de izvor sau minerală din care a scos acidul ( se desface dopul), dar nu va bea apă plată. La finalul tratamentului, persoana în cauză va constata că dorinţa de a consuma alcool l-a...părăsit.