Mierea şi mărarul întăresc oasele
Mărarul, sursă de calciu
Ştiai că seminţele de mărar au cea mai mare concentraţie de calciu din tot regnul vegetal? O linguriţă cu seminţe conţine mai mult calciu decât o cană cu lapte. Tinctura de mărar înlătură durerea şi stimulează regenerarea ţesutului cartilaginos.
Cum se prepară: Peste 100 ml de alcool de 50 de grade, adaugă trei linguriţe de pulbere de mărar. Se lasă la macerat timp de nouă zile, după care se filtrează. Tratamentul cu tinctură de mărar durează 21 de zile. Bea din acest amestec de trei ori pe zi, înainte de mese, câte o linguriţă dizolvată în 100 ml de apă.
Pulbere cu coji de ouă şi miere
Vitamina D ajută la absorbţia calciului în oase. O poţi lua din ouă şi din fructe uscate precum migdale, fistic şi seminţe de floarea-soarelui.
Cum se prepară: Îţi trebuie coji de ouă de casă pe care le speli bine, le laşi la uscat, le macini şi apoi le amesteci cu miere. Cantitatea de miere trebuie să fie egală cu praful rezultat din coji (măsori cu o linguriţă), laşi amestecul obţinut la macerat şapte zile şi iei câte o lingură dimineaţa.