Miezul de nucă, leac pentru bolile de inimă
Înlocuitor perfect al cărnii, miezul de nucă este unul dintre cele mai consistente şi sănătoase alimente cunoscute. Studiile arată că persoanele care includ zilnic în dietă nucile, alunele sau migdalele au un risc mai mic de a suferi de boli cardiovasculare, de diabet sau hipertiroidie.
Accident vascular
Consumul regulat de nuci neprelucrate termic întăreşte vasele de sânge şi previne, mai ales la persoanele în vârstă, ruperea lor. Iată o reţetă foarte eficientă: 3 mieji de nucă pisaţi, o linguriţă de polen de albine şi două linguri de miere de albine se amestecă foarte bine, modelându-se sub forma unor bomboane. Se ia zilnic tot acest amestec, pe stomacul gol, dimineaţa.
Boli de piele
Miezul a 20-30 de nuci, consumat zilnic, grăbeşte vindecarea bolilor de piele şi refacerea pielii după arsuri, opreşte procesele degenerative. Consumul de nuci este indicat ca substitut pentru carne, dar şi ca tratament în sine contra psoriazisului, a eczemelor alergice rebele, a infecţiilor cu ciuperci la nivelul pielii.
Imunitate
Se amestecă un pahar de miez de nucă pisată, stafide şi caise uscate cu 300 g miere de albine. Se consumă câte o lingură de 3 ori pe zi, înainte de mese.
Constipaţie
Se consumă miezul a patru nuci prăjite uşor, la zece minute după ce s-au consumat unu-două pahare de compot de prune sau două linguri de miere lichidă cu apă. Tratamentul se face pe stomacul gol.
Diabet
La fel ca şi alunele, nucile sunt foarte sărace în zahăr, ceea ce le face un aliment de bază în diabet, unde se recomandă în mod special crudităţile şi renunţarea la carne. În plus faţă de alune, nucile au chiar şi o acţiune uşor hipoglicemiantă, contribuind la ameliorarea acestei afecţiuni.
Greutate corporală sub cea normală
Datorită conţinutului mare de grăsimi uşor de asimilat şi care nu cresc colesterolul atunci când sunt consumate în cantităţi mari, nucile sunt o piesă de bază în curele de îngrăşare. Nucile le sunt recomandate persoanelor care vor să-şi mărească greutatea, fără a risca o creştere bruscă a colesterolului, o suprasolicitare a aparatului cardiovascular ori apariţia unor probleme cum ar fi celulita ori vergeturile.
Hipertiroidie
Nucile au un efect reglator asupra activităţii tiroidei şi, în plus, aduc un aport considerabil de calorii, care în această afecţiune sunt consumate în exces, de unde şi starea de devitalizare pronunţată care apare frecvent, scrie formula.as.ro.