Migdalele amare şi caisele, periculoase pentru sănătate?
7 noiembrie 2016 17:41
Sănătate
Ultima actualizare:
Medicii avertizează că sâmburii de mere, pere, caise, dar şi ai altor fructe conţin acid prusic (cianură). Din cauza acestui compus, sâmburii devin toxici.
Devin nocive în timpul mestecării
Specialiştii susțin că acest lucru se întâmplă doar atunci când sunt sparţi şi intră în contact cu apa. Asta înseamnă că aceşti sâmburi devin nocivi şi în timpul mestecării.
Doza de cianură din sâmburi este mică
Un sfert de gram de cianură este suficient pentru a provoca o moarte rapidă şi dureroasă. Dozele din sâmburi sunt totuşi atât de mici, încât nu prezintă niciun pericol, capacitatea ficatului fiind mai mult decât suficientă pentru a le face faţă.
Află pe clicksanatate.ro care este cantitatea de migdale care poate deveni toxică!