Migdalele, sursă de fibre şi proteine
17 august 2017 20:00
Sănătate
Ultima actualizare:
Hrănitoare şi delicioase, migdalele reprezintă gustarea perfectă de după-amiază. Sunt pline de nutrienţi, aşa că păstraţi întotdeauna migdale crude la îndemână şi consumaţi-le în salate sau ca atare.
Un aspect important când vine vorba despre migdale e acela că trebuie consumate crude. Fierte sau prăjite, ele îşi pierd din nutrienţi, vitamine şi enzime. Iată câteva din beneficiile lor:
- Bogate în vitamina E, contribuie la îmbunătăţirea aspectului pielii, a părului şi a unghiilor.
- Migdalele conţin şi o cantitate mare de calciu, ceea ce înseamnă că ajută la întărirea oaselor.
- Conţin multe fibre şi proteine. Cei care consumă în mod regulat migdale îşi menţin greutatea corporală. Fibrele contribuie la mişcările intestinale, eliminând toxinele.
- Migdalele sunt o sursă importantă de fier, care ajută la producţia şi creşterea numărului de celule roşii din sânge. Un calcul arată că 10 migdale sunt echivalentul unei farfurii de spanac.
- Bogate în magneziu, migdalele sunt o componentă cheie pentru construirea masei musculare.
- Consumul regulat de migdale ajută la prevenirea anemiei, conform www.csid.ro.
- În coaja migdalelor s-au identificat 20 de flavonoide cu puternic efect antioxidant.
- Migdalele ajută şi la îmbunătăţirea memoriei. Consumaţi zilnic 7-10 migdale, pe stomacul gol.