Migdalele, sursă importantă de calciu și magneziu. Ce efecte au în organism
Migdala este o sămânță oleaginoasă, bogată în fibre, proteine și minerale, cu un aport energetic ridicat, circa 160 kcal la un pumn de migdale.
Calitatea lipidelor din compoziția migdalelor le recomandă a fi consumate cu regularitate, dar în doză mică.
Calitățile nutritive ale migdalelor
- Sunt o sursă importantă de proteine și lipide mononesaturate
- Conțin minerale: fier: 4,6 mg/100 grame; calciu: 248 mg/100 grame; magneziu: 232 mg/100 grame
Efectele migdalelor asupra organismului
Diverse studii au demonstrat efectele pozitive ale consumul de migdale în reducerea colesterolului și stabilizarea glicemiei (în cazul diabeticilor). Aceste rezultate sunt obținute când migdalele se consumă în mod regulat, circa 20-30 de grame pe zi.
Totodată, conținutul mare de fibre și lipide recomandă migdalele ca un bun aliat împotriva constipației.
Migdala reprezintă un concentrat de nutrimente și de energie. Trebuie consumată în cantități mici (20-30 grame), dar în mod regulat. Se poate încorpora ușor în salate sau în cerealele de la micul dejun. Pudra de migdale poate fi adăugată în prăjituri.
Rețetă cu migdale pentru hidratarea și tonifierea pielii
Formați o pastă din două lingurițe de migdale, două lingurițe de ulei de macadamia, 6-7 picaturi de oțet de cidru (restabilește ph-ul pielii), o linguriță de apă de trandafiri. Stropiți fața cu apă de trandafiri și aplicați pasta pe față, prin mișcări circulare. Spălați fața cu apă călduță.