Mituri despre carnea de porc. Ce e adevărat și ce nu

8 mai 2015 13:11   Sănătate
Ultima actualizare:

Se spune despre carnea de porc ca este una dintre cele mai grele carnuri pentru ficat, dar nu este cea mai toxica. Vom afla in acest articol cateva mituri despre carnea de porc, ce e adevărat și ce nu.

Consumul de carne a crescut considerabil în ultimii ani, mai ales din cauza apariției mâncării de tip fast-food, junk-food. Carnea este foarte acidifiantă și prezintă un potențial ridicat de putrefacție. Nu este recomandat consumul excesiv de carne la tineri, deoarece aceasta îmbătrânește pielea și îngreunează digestia.

Mituri despre carnea de porc – carnea de porc ne afectează? Da, carnea de porc îngreunează digestia și afectează ficatul

Carnea de porc este printre cele mai grele cărnuri pentru ficat, însă nu este cea mai toxică din comerț. Din cauza faptului că untura de porc este greu digerabilă, carnea de porc este un adevărat dezastru pentru ficat. Cercetătorii canadieni au arătat legătura dintre ciroză și consumul de carne de porc în 16 țări studiate.

Descoperă pe clicksanatate.ro care sunt riscurile consumului frecvent de carne de porc

Mai multe