Moduri greşite în care foloseşti uleiul de măsline
Cunoaştem cu toții beneficiile extraordinare ale uleiului de măsline sau faptul că reprezintă un ingredient cheie al dietelor mediteraneene. Însă, deşi nu se regăseşte în majoritatea bucătăriilor, uleiul de măsline rămâne un ingredient preţios încă învăluit în mister şi motivul mai multor ,,confuzii culinare''.
1. Ai cumpărat versiunea ,,light'' cu gândul că vei elimina din calorii
Toate uleiurile de măsline conţin aceeaşi cantitate de calorii şi grăsimi (aproximativ 120 de grame de calorii şi 14 grame de grăsimi per linguriţă). Atunci când citeşti ',,light'' pe eticheta produsului, termenul se referă, de fapt, la culoarea şi aroma uleiului, acesta trecând printr-un proces de rafinare pentru a deveni mai neutru decât alte tipuri de ulei de măsline.
2. Îţi e teamă de găteşti cu ulei de măsline
Un alt ulei utilizat din plin este uleiul de măsline extra-virgin, virgin sau pomace (din turte de măsline). Dintre aceste tipuri, doar cel din urmă rezistă la temperaturi înalte, având un punct de ardere mare (238°C).
Află pe clicksanatate.ro cum alegi uleiul de măsline, dar și cum îl folosești corect