Morcovii taie pofta de mâncare

21 martie 2014 19:51   Sănătate
Ultima actualizare:

Dacă vrei să scapi de kilogramele în plus, ai nevoie de dietă echilibrată, săracă în calorii şi grăsimi, însă bogată în vitamine. Pentru asta, rădăcinoasele sunt „candidatele“ perfecte! Iată care sunt beneficiile lor.

Morcovii. Abundă în beta- şi alfa-caroten, două ingrediente care elimină toxinele din organismul tău. Morcovii sunt o sursă bună şi de potasiu, fiind indicaţi în afecţiunile cardiovasculare. Ei reglează microflora intestinală şi elimină paraziţii intestinali.

Ţelina. Absoarbe toxinele şi substanţele cu potenţial cancerigen din organism, favorizând eliminarea rapidă a acestora, stimulând digestia şi acţionând benefic în cazul anumitor afecţiuni ale stomacului, ale pancreasului şi ale ficatului. În plus, ţelina prezintă o mare concentraţie de calciu, în formă pură. Acesta acţionează direct asupra metabolismului, iar grăsimile acumulate în organism vor fi distruse.

Sfecla roşie. Sucul de sfeclă roşie este recomandat în curele de detoxifiere, mai ales pentru ceicare au o dietă bogată în grăsimi animale. Lichidul stimulează eliminarea rapidă a toxinelor din ficat, iar cura poate dura şi trei săptămâni. Se recomandă unul-două pahare de suc pe zi, între mese. Pe parcursul dietei, nu ai voie să foloseşti sare şi trebuie să bei cel putin 2 litri de apă, în fiecare zi.

- La micul dejun. O omletă făcută fără ulei, dintr-un ou, la care adaugi o felie de şuncă presată, tăiată bucăţele şi un pahar cu suc de morcovi.

- Pentru prânz. Îţi poţi face de acasă o salată de „crudităţi", alcătuită din morcovi, mere, ţelină, la care poţi adăuga, atunci când mănânci, un sos de 100 de grame de iaurt bio sau jumătate de lămâie stoarsă.

- La cină. 100 de grame de castraveţi cu lămâie şi 250 ml cu suc de sfeclă roşie, la care adaugi şi o felie de pâine neagră.

Mai multe