Morcovii, un remediu pentru zeci de boli

22 septembrie 2014 21:08   Sănătate
Ultima actualizare:

Morcovul este o legumă cu un conţinut bogat în vitamine şi minerale. Rădăcina legumei este considerată de nutriţioniştii europeni ca un aliment-medicament, deoarece are proprietăţi utile în tratarea unui număr impresionant de afecţiuni.

Morcovii combat anemia şi contribuie la creşterea numărului de globule roşii din sânge. O cantitate apreciabilă de betacaroten din compoziţia legumei este benefică pentru îmbunătăţirea vederii.

Totodată, morcovul este eficient în tratarea afecţiunilor intestinale, biliare, renale şi hepatice, având efecte cicatrizante, dezinfectante şi diuretice. „La fel de eficiente sunt şi frunzele morcovului, deoarece acestea au efecte remineralizante şi cicatrizante, fiind foarte utile şi în tratarea afecţiunilor pielii”, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie. Pentru îmbunătăţirea vederii, în afecţiuni hepatice şi astm, dar şi în cazul menstruaţiei abundente, beţi zilnic câte 100 ml de suc proaspăt, dimineaţa, pe stomacul gol.       

Mai multe