Morcovul, un bun cicatrizant intestinal

26 aprilie 2017 15:57   Sănătate
Ultima actualizare:

Recunoscut pentru conținutul bogat  în vitamina A, morcovul este un aliment-medicament mai ales pentru bolile de piele. Consumul lor frecvent ajută la îmbunătățirea sănătății ochilor și la încetinirea procesului de îmbătrânire.

O excelentă sursă de betacaroten, morcovul fluidifică secreția biliară, este eficient în combaterea anemiei și este un excelent cicatrizant intestinal. Cura cu suc de morcovi permite persoanelor cu disfuncții hepatice să amelioreze simptomele.

Are efect dublu: laxativ și antidiareic

Un excelent vermifug, are un efect deosebit împotriva constipației dacă îl consumi sub forma unei supe făcută dintr-un kilogram de morcovi cu tot cu ceajă, și îi fierbi de două ori într-un litru de apă după care trebuie să îi pasezi și să îi consumi pe parcursul unei zile.

Datorită vitaminelor conținute în special vitaminele A, B1, B2, B6, C, E, PP dar și oligomineralelor precum fier, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, morcovul ajută la mărirea rezistenței organismului în fața factorilor infecțioși.

Previne anemia

Studiile efectuate prin anii 1960 de către profesorii medici Leon Binet și M.Strumza din Paris au revelat faptul că proprietățile antianemice ale acestei legume măresc numărul de globule roșii prezente în corp. Are un conținut de fier de până la 7%.Deși necesarul zilnic de vitamina A este de doar 2 miligrame pe zi, la morcov avem un aport de 9 miligrame de caroten la doar 100 de grame.

Află pe clicksanatate.ro ce proprietăți terapeutice are morcovul!

Ce semne anunță oboseala cronică

Ai probleme cu articulațiile? Verifică sistemul endocrin!

Mai multe