Muşeţelul alungă depresia

2 octombrie 2014 20:49   Sănătate
Ultima actualizare:

Depresia se instalează fără să-ţi dai seama şi-ţi taie, puţin câte puţin, optimismul şi pofta de viaţă. 1 din 10 români suferă de această afecţiune. Vestea bună e că stările depresive pot fi ameliorate şi cu ajutorul remediilor naturale.

Roiniţa. Insomnia, un simptom aldepresiei, poate fi combătură cu ajutorul roiniţei. Bei 2 căni cu ceai dimineaţa şi seara. Îl obţii dintr-o lingură de plantă uscată, peste care torni o cană cu apă clocotită. Laşi la infuzat 15 minute. Urmezi cura 2-3 luni.

Muşeţelul.Un remediu eficient e muşeţelul. Au demonstrat-o cercetătorii americani de la Universitatea din Pennsylvania, în urma unui studiu la care au participat 2 grupuri de persoane depresive. Simptomele de anxietate s-au redus la cei care au primit capsule cu muşeţel, iar la celelalte persoane nu. Eficientă e infuzia obţinută din 2 linguriţe de flori uscate, la 250 ml de apă. Laşi la infuzat 10 minute. Bei 2-3 căni pe zi, timp de o lună.

Valeriana. Uleiul volatil şi acidul izovalerianic din valeriană au efect calmant. E indicată infuzia dintr-o linguriţă de valeriană uscată, peste care torni o cană cu apă fierbinte. Laşi la infuzat 10 minute şi bei ceaiul seara. Poţi lua şi capsule cu extract de valeriană, de 3 ori pe zi, o lună.

Sunătoarea. Unul dintre remediile eficiente împotriva depresiei e sunătoarea. Acest fapt se  datorează uleiurilor volatile, a taninului şi a hipericinei. Infuzia se prepară dintr-o lingură de fl ori uscate, la o cană cu apă fi erbinte. Acoperi 5 minute, apoi strecori. Este indicat să bei 2 căni pe zi, 21 de zile.

Spanacul. Bogat în acid folic, e recomandat celor care suferă de depresie, căci ajută organismul să producă serotonină (hormonul fericirii). Cercetătorii britanici au demonstrat importanţa acidului folic în tratarea depresiei în urma unui studiu, la care au participat 1000 de persoane afectate de depresie. O treime dintre participanţi aveau un nivel mic de acid folic, iar în urma tratamentului, stările depresive s-au ameliorat simţitor. O porţie de spanac, de 2-3 ori pe săptămână, face minuni.

Mai multe