Negii genitali - periculoși sau nu?

28 februarie 2018 10:28   Sănătate
Ultima actualizare:

Una dintre cele mai răspândite afecțiuni venerologice sunt negii genitali. Noi am aflat de ce au ajuns atât de răspândiți, ce urmări pot avea și cum se tratează.

Negii genitali sunt tumori cutanate benigne, cauzate de papilomavirusul uman (HPV). Acest virus apare în aproximativ 80 de tipuri, iar anumite tulpini ale sale pot provoca o transformare a celulelor infectate și apariția unor forme de cancer.

Aproximativ jumătate din persoanele active sexual sunt purtătoare de virusuri papiloma, cele care cauzează condiloamele genitale (negi). Virusul papiloma intră în organism prin tăieturi sau leziuni cutanate, în cadrul contactului direct dintre tegumente, cel mai frecvent în timpul actului sexual cu o persoană deja infectată.

Cum îi recunoști

Negii genitali apar uneori la câțiva ani după infectare și nu sunt întotdeauna vizibili cu ochiul liber. Când sunt, apar ca niște excrescențe ale membranei mucoase sau ale pielii, cel mai adesea de aceeași culoare, uneori albă sau cenușie. Acestea variază ca formă și dimensiuni, de la mici, multipli, până la excrescențe unice, mari. Negii pot crește rapid și pot arăta ca un conopidă.

La bărbat, negii se pot dezvolta pe gland, prepuț, orificiul urinar și în jurul anusului sau în interiorul rectului. Ei nu sunt, de obicei, dureroși, dar uneori provoacă mâncărimi.

La femei, pot fi localizați pe vulvă, perineu, labia majoră și labia minoră și în regiunea perianală.

Află pe Clicksanatate ce factori cresc riscul de apariție a negilor!

Această plantă îți curăță sângele de toxine!

Cum poți scăpa naturist de tusea seacă?

Mai multe