Nu dormi bine? Ia o linguriţă de MIERE

27 aprilie 2013 14:12   Sănătate
Ultima actualizare:

Este dulce şi foarte lăudată pentru efectele ei asupra organsimului. Mierea este îndulcitorul natural care poate fi folosit atât în alimentaţie, cât şi în medicină şi chiar cosmetică. Iată câteva dintre beneficiile pe care ni le aduce.

Remediu pentru tăieturi şi arsuri

Datorită proprietăţilor sale antiseptice, mierea ajută la inhibarea creşterii bacteriilor, păstrând rănile externe curate, ferite de infecţii. Este tratament împotriva arsurilor, a rănilor şi a tăieturilor deoarece este capabilă să absoarbă umezeala din aer şi să grăbească vindecarea. Proprietăţile antibacteriene ajută la prevenirea infecţiilor şi acţionează ca agent anti-inflamator, reducând inflamarea, durerea şi chiar formarea cicatricilor.

Înlătură insomniile

Mierea poate elimina insomniile atunci când se amestecă o linguriţă de miere cu un pahar cu lapte. În acest fel, obţineţi o stare de calm şi puteţi adormi cu uşurinţă. Insomniile mai pot fi îndepărtate şi cu un amestec de una-două linguriţe de miere într-o ceaşcă de ceai de muşeţel.

Tratează mahmureala

Tratamentul împotriva mahmurelii constă în formarea unui amestec de 15 ml de miere, 80 ml de suc de portocale şi 70 ml de iaurt. Mierea acţionează blând asupra stomacului şi conţine un amestec de zaharuri naturale care grăbesc procesul de oxidare a alcoolului de către ficat.

Ameliorează durerile de gât

Mierea este capabilă să amelioreze durerile de gât datorită proprietăţilor antimicrobiene, eliminând, astfel, bacteriile care duc la apariţia infecţiilor. Pentru ameliorarea durerilor de gât puteţi înghiţi o linguriţă de miere sau puteţi face gargară cu o combinaţie de două linguriţe de miere, patru linguriţe de suc de lămâie şi un pic de sare.

Potrivit nutriţioniştilor, pentru a ne menţine sănătoşi, în fiecare dimineaţă trebuie să bem un tonic preparat dintr-o linguriţă de miere şi suc de lămâie obţinut de la o jumătate de fruct, amestecate într-o ceaşcă de apă caldă

Mierea este unul dintre principalele ingrediente folosite în industria cosmetică. Datorită efectului ei de a împrospăta pielea, mierea este o componentă principală în multe măşti pentru ten. Una dintre cele mai bune măşti este cea făcută din miere şi argilă. Ea are rolul de curăţare a porilor.

Mierea,în medicină

Unul dintre cele mai importante beneficii e acela că mierea „face plinul" organismului cu antioxidanţi. Ei ajută la păstrarea sănătăţii celulare şi împiedică distrugerea lor. Mai mult, sunt dovezi concludente conform cărora antioxidanţii ajută la prevenirea cancerului şi a bolilor de inimă.

Mierea, în alimentaţie

Vrei să slăbeşti? Îţi recomandăm un mic dejun bogat în fibre şi miere. Aceasta are foarte puţine calorii şi cei care o mănâncă la micul dejun au senzaţia de saturaţie pe parcursul zilei. Astfel, ei au o dorinţă mult mai mică de a mânca şi îşi pot menţine silueta mai uşor.

Mai multe