Nu mai scapi de migrene? Elimină aceste cauze!

18 noiembrie 2016 13:36   Sănătate
Ultima actualizare:

Nopțile pierdute sau, din contră, somnul prelungit provoacă migrene, acele dureri intense care apar doar pe o porțiune a capului, de obicei la tâmple, în zona frunții sau în jurul ochilor.

Migrenele pot fi manifestate și printr-o sensibilitate la lumină, stare de greață, vărsături, intoleranță la zgomote. Dacă simptomele dispar abia după ore în șir de suferință ori nu trec nici după ce ai luat un analgezic, o posibilă cauză este reprezentat de tulburările hormonale. Descoperă și alte posibile cauze care, dacă nu sunt eliminate, pot agrava migrenele!

Mâncatul în grabă și alimentele procesate

Migrenele pot avea o cauză la care poate nu te gândești: mesele neregulate sau mâncatul pe fugă, în timp ce lucrezi. Dacă, în timp ce mănânci, nu te concentrezi asupra mestecatului și te grăbești, creierul este stimulat să producă o cantitate mare de hormon serotonină.

Dieta influențează mult apariția migrenelor. Alimentele de tip fast-food, supele instant și prăjelile cresc riscul de apariție a oboselii și a migrenelor. Printre „vinovați“ se numără tiramina (prezentă în vinul roșu, peștele afumat, ficatul de pasăre, smochine), nitrații (din mezeluri) și glutamatul monosodic, o substanță care intensifică gustul acestor preparate și declanșează procese inflamatorii care conduc la apariția migrenelor.

Află pe clicksanatate.ro ce alte cauze pot avea migrenele!

De ce e bine să mănânci citrice

INTERVIU. Dr. Călin Ciubotaru: „Pacientul nu are dreptul de a solicita efectuarea anumitor analize“

Mai multe