Nu mânca la aceeaşi masă carne şi cartofi!
Alimentele bogate în carbohidraţi (pâine, orez, cartofi) nu trebuie combinate cu alimente acide (lămâi, portocale, grepfruit, roşii etc.). Fructele acide produc fermentaţie şi împiedică digestia carbohidraţilor prin distrugerea enzimelor.
Nu trebuie să combinăm alimente bogate în proteine (nuci, carne, ouă, brânză) cu alimente concentrate în carbohidraţi (pâine, cereale, cartofi, fructe dulci).
Nu e bine să amestecaţi două grupe de alimente bogate în proteine. Cele mai frecvente exemple: nuci şi carne, ouă şi carne, brânză şi nuci, brânză şi ouă, carne şi lapte, ouă şi lapte, nuci şi lapte. Digestia se desfăşoară cu dificultate pentru că fiecare proteină necesită un anumit timp şi tip de digestie.
Nu trebuie să combinăm grăsimi (smântână, unt, ulei) cu proteine (carne, ouă, brânză, nuci). Grăsimile inhibă secreţia de suc gastric necesar pentru digestia proteinelor.
Nu combinaţi fructe şi legume acide (portocale, lămâi, ananas, roşii) cu proteine (carne, lapte, ouă, brânză, nuci); fructele acide împiedică digestia proteică şi determină putrefacţie.
Şi la fructe e nevoie de cumpătare. Nu trebuie să combinăm mai mult de 3 fructe (ex: grepfrut, banană şi măr) la o masă.