Nu mânca prăjeli vara!

15 iulie 2012 13:43   Sănătate
Ultima actualizare:

Pentru a beneficia de efectele depurative ale alimentelor este bine să ştim care sunt combinaţiile de alimente care ne fac să ne simţim bine. Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chiş, expert în medicina tradiţională indiană, ne spune în ce constă o cură de detoxifiere în anotimpul cald.

Şi vara avem nevoie de detoxifiere. Iar alimentele pe care le consumăm în anotimpul cald sunt surse bune pentru o o astfel de cură.

Pentru a vă uşura sarcina, iată câteva exemple de alimente depurative şi uşor digerabile: legumele fierte (supe, ghiveci), leguminoasele (linte, năut, mazăre, fasole), cerealele (orez, hrişcă, porumb, mei).

Toate acestea sunt la fel de eficiente şi în amestecuri de cereale şi tărâţe măcinate şi fierte, mai ales condimentate pentru a amplifica digestia şi servite calde.

Salatele sunt şi ele pe lista alimentelor detoxifiante (legume, rădăcinoase, lămâie, ulei presat la rece), împreună cu amestecuri din spanac, leurdă, urzici sau păpădie, crude sau uşor opărite, condimentate cu lămâie, sare şi ulei de măsline.

Din listă nu pot lipsi seminţele de floarea soarelui, migdale, susan, in sau nucă, măcinate sau mixate în blender împreună cu ulei de măsline, zeamă de lămâie, sare şi condimente (ghimbir, usturoi, boabe de muştar, ţelină, pătrunjel).

Iată care sunt indicaţiile în cazul în care vrei să urmezi această cură:

- Nu se consumă alte alimente între mese.

- Se beau 2-3 litri de lichide / zi, în special dimineaţa devreme şi seara.

- Masa importantă e prânzul.

- Nu se consumă prăjeli

- Seara, mâncare foarte uşor digerabilă înainte de 19:00.

Mai multe