Nu neglija otita! Poţi să surzeşti

5 iunie 2013 14:43   Sănătate
Ultima actualizare:

Vârsta înaintată  este cea mai frecventă cauză a pierderii auzului. Cercetătorii susţin că în timp funcţiile urechii încetinesc.

Expunerea repetată la zgomote puternice duce în timp la scăderea calităţii auzului, din cauză că urechea este „agresată" din cauza sunetelor de intensitate mare şi de durată.

Otita medie acută  este o inflamaţie puternică a timpanului generată de virusuri sau microbi, care are ca efecte secundare scăderea auzului, senzaţia de ureche înfundată, apariţia  durerilor accentuate la tuse, strănut şi la efort fizic.

Unele medicamente precum antibioticele, diureticele de ansă (ajută la eliminarea apei acumulată în exces în corp) sau cele destinate tratării disfuncţiilor erectile pot contribui la afectarea auzului.

Afecţiunile cardiologice, hipertensiunea arterială, diabetul zaharat, meningita, infecţiile virale, artritele reumatoide, unele boli neurologice sau accidentul vascular cerebral se numără şi ele printre cauzele care determină apariţia tulburărilor de auz.

Dacă te confrunţi cu probleme de auz de ceva timp, este indicat să consulţi un medic ORL, care-ţi va stabili diagnosticul corect şi tratamentul corespunzător. Specialistul îţi va spune dacă este necesar să faci şi o audiogramă.

Mai multe