Nu-ţi place apa? Uite cu ce o poţi înlocui

26 noiembrie 2014 21:51   Sănătate
Ultima actualizare:

Dacă nu apuci să bei suficiente lichide pe durata unei zile, apelează cu încredere la fructe şi legume, renumite pentru conţinutul lor ridicat de apă. Bogate în substanţe nutritive, acestea îţi vor potoli setea numaidecât. Revista „Click! pentru femei“ îţi spune care sunt acestea.

• Castraveţii. Conţin 96% apă, ceea ce-i clasează pe primul loc în topul celor mai apoase alimente. Îţi vor asigura o hidratare optimă, indiferent de momentul zilei. Îi poţi lua cu tine la pachet, tăiaţi bastonaşe, îi poţi integra într-o salată de verdeţuri sau îi poţi savura cu iaurt.

• Ţelina. Pe lângă conţinutul ridicat de apă (83%), ţelina are, de asemenea, o mulţime de fibre, proteine, carbohidraţi şi vitamine. O poţi folosi pe post de remediu natural pentru arsurile la stomac şi aciditatea gastrică şi nici nu te va bombarda cu calorii. Are doar şase pentru fiecare tijă. 

• Grepfrut şi portocale.Grepfrutul conţine aproximativ 90% apă, fiind eficient în combaterea nivelului colesterolului „rău” şi reducând kilogramele. Compuşii din acest fruct ard grăsimile şi stabilizează zahărul din sânge, ţinând poftele sub control. Portocalele conţin 87% apă şi 100% din necesarul zilnic de vitamina C. Reprezintă o gustare perfectă între mese.

• Dovleceii. Cu o singură porţie de dovlecel te poţi menţine hidratată corespunzător şi, în plus, obţii şi  suficient potasiu, acid folic şi vitaminele A şi C. Asta cu doar 24 de calorii.

• Roşiile. Fiind compuse din 94% apă, roşiile sunt, de asemenea, hidratante şi o bună alegere atunci când nu ai acces la lichide sau nu poţi să bei apă. Le poţi adăuga în salate sau în senvişurile tale preferate. Pe post de gustare, între mese, poţi alege varianta roşiilor cherry.

• Ridichile. Cam pe aceeaşi poziţie cu ţelina şi salata verde, atunci când vine vorba de conţinutul de apă (93%),  ridichile au acel gust uşor pişcător, care pot da un gust aparte oricărei salate. De asemenea, deţin o mulţime de antioxidanţi, vitamine şi potasiu.

Mai multe