Nucile te fac mai rezistent în faţa infecţiilor

7 octombrie 2014 21:46   Sănătate
Ultima actualizare:

E mică - mică, dar face numai minuni în organismul nostru! Conţine un complex de vitamine, grăsimi şi proteine, astfel încât consumul lor previne îngroşarea arterelor, bolile de inimă şi producerea unui atac vascular cerebral. Mai mult, este un înlocuitor perfect al cărnii!

Accident vascular: Consumat regulat, miezul întăreşte vasele de sânge şi previne ruperea lor.

Boli de piele: Se recomandă consumul zilnic a 20-30 de nuci contra psoriazisului, a eczemelor alergice rebele şi a infecţiilor cu ciuperci la nivelul pielii. 

Constipaţie: Miezul a 4 nuci, uşor prăjit, se consumă dimineaţa, la zece minute după un pahar de compot de prune sau două linguri de miere cu apă.

Creşterea imunităţii: Se amestecă un pahar de miez de nucă pisat, stafide şi caise uscate cu 300 g miere de albine. Se consumă câte o lingură de 3 ori pe zi, înainte de mese. 

Diabet, colită, boli ale traiectului digestiv, tiroidoză, hipertensiune: Într-un borcan de 500 ml se pun, pe o treime a lui, membrane uscate tocate mărunt, apoi se umple borcanul cu ţuică şi se lasă la macerat 21 de zile. Se stoarce, apoi se consumă câte o lingură pusă în 100 ml apă, cu 30 de minute înainte de masă.

Amigdalita: Se face gargară cu macerat din coajă verde, diluat cu apă. 

Ulcer stomacal: Se prepară un ceai din membranele (pereţi care despart miezul nucii) a 4-5 nuci şi 250 ml apă clocotită. Se infuzează o oră, se strecoară şi se bea câte o linguriţă dimineaţă sau înainte de 

Curăţarea vaselor sanguine: Se toacă mărunt coaja uscată de la 14 nuci, se amestecă cu 500 ml ţuică, se lasă la macerat 70 de zile. Se ia câte o lingură, dimineaţa. 

Ce poţi prepara

- Bomboane: Miezul de la 3 nuci, o linguriţă de polen de albine şi două linguri de miere de albine se amestecă foarte bine, modelându-se sub forma unor bomboane.

- Decoct: O mână de coajă verde se fierbe vreme de cinci minute într-o cană de apă, după care se lasă la răcit.

- Macerat: O mână de coji uscate mărunţite bine şi 500 ml de rachiu de drojdie se lasă la macerat vreme de zece zile, după care se filtrează. 

Mai multe