O mamă din Marea Britanie a ajuns la judecată, după ce a încercat să își scape fiul bolnav de radioterapie!

22 decembrie 2012 1:10   Sănătate
Ultima actualizare:

O femeie din Marea Britanie, mamă a unui băiat bolnav de cancer, a încercat să îl scape pe fiul său de tratamentul convențional, ajungând să se ascundă împreună cu el.

Sally Roberts, de 37 de ani, nu a putut să se împace cu ideea că fiul său bolnav, în vârstă de 7 ani, va fi supus ședințelor de radioterapie.

Roberts intenționa să încerce tratamente alternative, precum imunoterapia și terapie fotodinamică, pentru fiul său, Neon. Doctorii care îi tratau pe băiat au avertiza-o pe tânăra mamă că fiul ei are nevoie de tratament rapid, dar s-a temut de posibilele efecte secundare, des întâlnite în medicina convențională, informează Reuters.

Doctorii i-au mai spus femeii că, fără să fie supus radioterapiei, Neon ar putea să moară în doar trei luni. Judecătorul David Bodey a afirmat, în timpul unui proces desfășurat de Tribunalul de la Londra, că ședințele de radioterapie pot să înceapă și împotriva dorinței mamei pacientului, având în vedere că acestea i-ar putea salva viața. „Știu că mama băiatului bolnav trece printr-un moment foarte greu, un adevărat coșmar pentru orice părinte. Totuși, sunt îngrijorat de raționamentele sale greșite, mai ales pentru că starea lui Neon este foarte gravă."

Sally Roberts a declarat că s-a informat de pe internet despre boala de care suferă Neon, o formă de tumoare cerebrală care avansează rapid, căutând sfaturi de la specialiști din întreaga lume, deoarece nu a avut încredere în experții britanici. Principalul său motiv de teamă a fost acela că radioterapia ar putea să afecteze dezvoltarea intelectuală și fizică a fiului ei, să îi afecteze glanda tiroidă și, pe termen lung, să îl lase infertil.Radioterapia este cunoscută ca metodă de prevenire a cancerului, care nu permite bolii să recidiveze, după operație dar poate să distrugă țesutul nervos și celule sănătoase ale creierului.La începutul săptămânii, judecătorul a ordonat ca Neon să fie supus de urgență unei operații de extirpare a tumorii.

Femeia a pierdut procesul.

Mai multe