Oamenii cu HIV, mai puţin predispuşi la a se îmbolnăvi de scleroză în plăci

5 august 2014 17:30   Sănătate
Ultima actualizare:

Un grup de cercetători din Marea Britanie şi din Australia au ajuns la o concluzie surprinzătoare în privinţa pacienţilor cu HIV. Aceştia au mai puţine şanse de a se îmbolnăvi de scleroză în plăci.

Studiul arată că infecţia cu HIV este asociată cu un risc semnificativ mai mic de îmbolnăvire de scleroză în plăci, potrivit unui articol publicat de Journal of Neurology Neurosurgery and Psychiatry.

Analiza publicată este una de ordin statistic şi nu oferă explicaţii medicale referitoare la o eventuală legătură între HIV sau tratamentele antiretrovirale şi scleroza în plăci, subliniază publicaţia britanică.

Studiul, bazat pe datele furnizate de spitalele britanice, a înregistrat incidenţa cazurilor de scleroză în plăci în rândul a 21.207 persoane seropozitive, pe parcursul a şapte ani, şi cazurile de scleroză în plăci diagnosticate în rândul a 5,3 milioane de persoane spitalizate din alte cauze.

Purtătorii HIV au avut între 62% şi 85% mai puţine riscuri de a suferi de scleroză în plăci, în raport cu populaţia generală, potrivit analizei.

Mai multe