Oamenii optimişti se îmbolnăvesc mai rar

3 aprilie 2016 21:21   Sănătate
Ultima actualizare:

Se ştie că mintea controlează corpul, iar o gândire şi o atitudine pozitive ajută la sănătatea fizicului. Specialistul în medicină tradiţională indiană, dr. Ovidiu Chiş, ne dezvăluie două metode prin care putem ţine bolile departe de noi.

Medicina holistică este numită şi medicină psiho-somatică, deoarece tratează omul ca un întreg, în care fiecare parte are legătură cu celelalte. Mentalul este cel care influenţează corpul şi la rândul lui un corp sănătos conferă stabilitate şi vigoare psiho-mentală. 

  • Evitaţi să vă lamentaţi. Nu ajută cu nimic ca atunci când vă întâlniţi cu cineva să vă depănaţi o listă de boli sau de dureri pe care le aveţi. Nu ajută cu nimic să vă suspectaţi de boli nediagnosticate şi nici să le aduceţi mereu în discuţie. Dacă le daţi prea multă importanţă, micile probleme pot deveni simptome stabile şi supărătoare. În loc să vă amelioraţi problemele printr-o cură de detoxifiere sau o alimentaţie sănătoasă, dacă le aduceţi mereu în discuţie, puteţi să le amplificaţi şi, în plus, ceilalţi vă vor considera o persoană obositoare, pentru că se vor simţi goliţi de energie de către cineva care mereu le captează atenţia prin dorinţa de a fi compătimit.
  • Faceţi lucruri care vă plac şi vă produc bucurie. Atunci când este diagnosticată o boală gravă, situaţia este resimţită ca şi când viaţa este întoarsă pe dos. Ce ar fi să mai întoarcem încă o dată situaţia în favoarea noastră şi să schimbăm radical multe din domeniile vieţii, despre care  ştim că nu sunt în regulă, ne consumă timp şi energie şi nu ne produc bucurie. Sunt cunoscute multe cazuri în care oamenii care şi-au schimbat fundamental stilul de viaţă şi au ales să vadă doar partea bună a lucrurilor şi să facă doar lucruri ce le produc bucurie s-au vindecat de boli grave. Este cunoscută foarte bine relaţia dintre stres şi bolile pe care le poate produce. Un exemplu extrem este cancerul, cunoscut ca boala tristeţii, a regretelor profunde şi a lipsei de iertare. Un şoc emoţional resimţit acut, care nu îşi găseşte o rezolvare concretă şi nu este discutat şi împărtăşit cu ceilalţi, poate provoca în anii care vor urma probleme grave de sănătate. În unele cazuri, situaţiile acute de stres intens pot declanşa ulcer gastric şi sunt numeroase alte exemple pentru aceste corelaţii. În concluzie, fiţi deschişi la schimbare şi nu ezitaţi să renunţaţi chiar şi la cele mai vechi obiceiuri sau idei pe care la aveţi, dacă observaţi sau vi se spune că nu vă fac bine.
Mai multe